Werk en geniet van de koffie

VEILIGHEID IS DE STANDAARD

Data is 100% veilig bij SENDTEQ

Powered by

doqex_logo_black_150px.png

Lees verder

HOE GARANDEREN WIJ DE VEILIGHEID?

Sendteq is op een unieke manier op verschillende niveaus beveiligd. Wij doen geen concessies aan de beveiliging. Ieder bestand dat via Sendteq wordt verstuurt is 100 procent veilig. We vertellen graag waarom Sendteq zo uniek is en hoe de beveiliging precies is opgebouwd.

Alles draait om security en privacy.

Alle gegevensverwerking gebeurt via ISO27001-conforme mechanismen en FIPS 140-2 goedgekeurde coderingsalgoritmen. Meer informatie over deze processen is beschikbaar en wordt op aanvraag gedeeld.

SENDTEQ is een MSP Sevice in samenwerking met DOQEX Ltd.

doqex_logo_black_150px.png

BLAUWDRUK

Beveiliging is de enige standaard. Het Sendteq platform is ontwikkeld uit de behoefte om veilig samen te kunnen werken aan zeer gevoelige informatie. Enkele voorbeelden zijn communicatie tussen zorginstelling en patiënt, communicatie tussen overheid en burger maar ook meer technische zaken of geheime rapporten. Kortom elke informatie van waarde.

BEVEILIGING

Meerdere lagen van beveiliging. Sendteq gebruikt meerdere krachtige encryptie lagen om gegevens te beschermen. Er wordt veel aandacht besteed aan het sleutel- en opslagbeheer. Gegevens worden altijd versleuteld bewaard op het platform. Het is zelfs zo dat alle gegevens én de decoderingsleutels zelf meerdere versleutelingsprocessen door gaan voordat deze worden opgeslagen.

GEBRUIKERS

De menselijke factor. Wanneer je aan beveiliging denkt, kan je het zwakste element niet negeren:

De gebruikers!

De gebruikersomgeving van Sendteq is daarom ontworpen om hen te beschermen tegen veelgemaakte fouten.

CONTROLE

Blijf in controle. De belangrijkste controle die u geboden wordt is de uitgebreide audit trail. Sendteq registreert elke actie door gebruikers en systeemprocessen waarbij gegevens worden gewijzigd. De audit trail is geen geheim binnen Sendteq, daarom kan elke gebruiker zijn of haar eigen audit trail inzien, automatische rapportage plannen en meldingen inschakelen voor bijna elke actie.

Meer weten of de beveiliging voor je met SENDTEQ gaat werken? Neem dan contact met ons op : 

Sleutel in het slot
CHECK.png

Tips & Tricks

De standaard bij SENDTEQ is om bijlagen van e-mail berichten veilig te bewaren. Hiermee voorkom je het risico op data lekken.

#1 Bijlagen toch direct in de inbox van de ontvanger beschikbaar krijgen? Dat kan!


Voeg het volgende e-mail adres in als CC ontvanger: nostrip@ignore.this

SENDTEQ verwijderd dit adres uit de e-mail, de ontvanger krijgt dit niet te zien.

Ons advies is om een contact persoon in het adresboek van de organisatie aan te maken welke een duidelijke naam aan het e-mail adres koppelt.

#2 Bijlagen extra beveiligen met een wachtwoord? Dat kan!

Voeg als CC adres het volgende adres toe: <geheim wachtwoord>@set.password

Vervang <geheim wachtwoord> in zijn geheel met jouw wachtwoord. Dit wachtwoord dient met de ontvanger te worden gedeeld.

SENDTEQ verwijderd dit adres uit de e-mail, de ontvanger krijgt dit niet te zien.

Ons advies is om het wachtwoord per SMS of WhatsApp te delen met de ontvanger of eventueel via een separaat e-mail adres.

#3 Het wachtwoord direct delen met de ontvanger? Dat kan!

Voeg als CC adres het volgende adres toe: <06ontvanger>@recip.sms

Vervang <06ontvanger> in zijn geheel voor het mobiele nummer van de ontvanger. (bijv.: 0612345678)

Ons advies is om deze functie te gebruiken, zodat er geen typefouten of misverstanden ontstaan in het uitwisselen van het wachtwoord. Vermeld in de e-mail dat de ontvanger een sms kan verwachten afkomstig van SENDTEQ.

Work Desk

Securemail: verstuur e-mail op AVG-verantwoorde wijze. Verzonden e-mail blijft altijd onder controle van de afzender.

Data aanvraag: stuur uw relaties eenvoudig een data upload verzoek. Via een veilig portaal kunnen deze hier de gevraagde informatie met u delen.

Werkt op alle apparaten: smartphone, tablet, desktop of laptop.

Tracking & Trace: geen zorgen meer of een bestand succesvol is aangekomen. Wanneer de ontvanger de bestanden heeft gedownload, ontvangt u een duidelijke melding.

Herroepen van bestanden: verkeerde bijlage gestuurd? Herroep deze dan eenvoudig door het bestand onbeschikbaar te maken voor download.

Documenten blijven niet 'vast' zitten in de mailboxen bij de ontvangers. Een hack van een e-mail account heeft geen gevolgen voor verstuurde documenten, die zitten niet in de mailboxen.

CHECK.png
CHECK.png
CHECK.png
CHECK.png
CHECK.png
CHECK.png

Overtuigd van de veiligheid en ook de noodzaak van veilig delen van data? Start vandaag nog!